Afbeelding
Foto: Politie

Nog geen arrestaties na vondst ‘foute winkel’ Lijsterweg

Politie

HILVERSUM - De garagebox aan de Lijsterweg, waar dinsdag een complete nep merkkledingwinkel werd aangetroffen, kwam in beeld bij de politie nadat een agent vorig weekend op een opmerkzaam tijdstip hier mensen zag staan. Aanhoudingen zijn nog niet verricht.

De garagebox is er een in een bedrijfspand van acht van deze boxen. Na deze en andere verdachte omstandigheden besloot de politie het pand nader te onderzoeken en een kleinschalige controle te houden. Tijdens deze controle stuitte de politie op de ‘winkel’ in de garagebox. De politie is nog bezig met verder onderzoek. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er in het pand acht garageboxen zijn die bedrijfsmatig worden verhuurd. “Zeven ervan waren in orde. In de achtste kwamen we deze spullen tegen. Dit hadden wij op voorhand ook niet verwacht.” 

De politie liet woensdag al weten dat de garagebox was ingericht als een compleet illegale nep-kledingwinkel. Meer dan tien kledingrekken hingen vol met t-shirts, jassen en truien. Rekken vol met schoenen, broeken en tassen en zelfs passpiegels ontbraken niet in deze ‘shop’. Allemaal nep- merkkleding en - accessoires.  De totale waarde wordt geschat op pakweg 150.000 euro. 

Een bewoner van de Lijsterweg zegt nooit iets vreemds te hebben opgemerkt en wist niet dat daar een soort van nep-kledingwinkel zat. “Als ik het geweten had, was ik misschien wel een keer gaan kijken. Ik zag van de week allemaal politie en vanochtend las ik in de krant dat het om een grote partij nepkleding gaat. Nooit wat van gemerkt. Ook geen overlast of rotzooi van mensen. Die jongens weten precies hoe ze het moeten aanpakken. Ik heb vroeger ook heus wel rottigheid uitgehaald, maar nooit zo groot als dit. Anderhalve ton aan spullen, las ik.” 

 

Uit de krant