Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Update

Conducteur (62) overlijdt op Station Hilversum: twee jongens aangehouden

Politie

HILVERSUM - Een conducteur van de NS is zondagavond op Station Hilversum overleden. Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Hilversum zijn aangehouden. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd.

Het slachtoffer is een 62-jarige man uit Hengelo, vertelt een woordvoerder van NS. “We zijn in diepe shock. Dit is enorm verdrietig, met name natuurlijk voor de nabestaanden. Uiteraard hebben we met hen contact.”

Wat er precies is voorgevallen, wordt onderzocht. Duidelijk is wel dat daarvoor in een rijdende trein richting Amersfoort de twee jongens zaten zonder geldig vervoersbewijs. Zij werden daarop door een conducteur aangesproken, waarna een woordenwisseling ontstond en waarbij werd geduwd en getrokken.

De conducteur kreeg hulp van collega’s en ook de politie werd gealarmeerd. Op station Hilversum stopte de trein vervolgens en kon een van de jongens worden aangehouden. Een van de conducteurs raakte vervolgens onwel en ging op het perron op een bankje zitten. “Daar is hij in elkaar gezakt”, vertelt de NS-woordvoerder. Hulpdiensten kwamen nog ter plaatse om de man te reanimeren, maar uiteindelijk is de man overleden. 

Een van de jongens werd dus al op het station aangehouden, de ander even later in zijn woning. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de woordenwisseling en de onwelwording. Beide jongens zitten nog vast. De politie roept getuigen op zich te melden. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief