Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Update

Conducteur (62) overlijdt op Station Hilversum: twee jongens aangehouden

Politie

HILVERSUM - Een conducteur van de NS is zondagavond op Station Hilversum overleden. Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Hilversum zijn aangehouden. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd.

Het slachtoffer is een 62-jarige man uit Hengelo, vertelt een woordvoerder van NS. “We zijn in diepe shock. Dit is enorm verdrietig, met name natuurlijk voor de nabestaanden. Uiteraard hebben we met hen contact.”

Wat er precies is voorgevallen, wordt onderzocht. Duidelijk is wel dat daarvoor in een rijdende trein richting Amersfoort de twee jongens zaten zonder geldig vervoersbewijs. Zij werden daarop door een conducteur aangesproken, waarna een woordenwisseling ontstond en waarbij werd geduwd en getrokken.

De conducteur kreeg hulp van collega’s en ook de politie werd gealarmeerd. Op station Hilversum stopte de trein vervolgens en kon een van de jongens worden aangehouden. Een van de conducteurs raakte vervolgens onwel en ging op het perron op een bankje zitten. “Daar is hij in elkaar gezakt”, vertelt de NS-woordvoerder. Hulpdiensten kwamen nog ter plaatse om de man te reanimeren, maar uiteindelijk is de man overleden. 

Een van de jongens werd dus al op het station aangehouden, de ander even later in zijn woning. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de woordenwisseling en de onwelwording. Beide jongens zitten nog vast. De politie roept getuigen op zich te melden. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief