Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

‘Dood conducteur op station Hilversum had niks met aanvaring te maken’

Politie

HILVERSUM - De dood van de NS-conducteur zondagavond op station Hilversum heeft niks te maken met de aanvaring van vlak daarvoor in de trein met twee zwartrijders. Er is geen verband tussen deze aanvaring en het overlijden van de conducteur, meldt de politie. 

In de trein van Amsterdam naar Amersfoort werden de reizigers gecontroleerd op een geldig vervoersbewijs. Vlak voor aankomst op station Hilversum raakten twee jongens uit Hilversum, 15 en 16 jaar, in discussie met de conducteurs van de trein. De jongens werden opstandig naar de conducteurs en een van hen ging ervandoor toen de trein stil kwam te staan op station Hilversum. 

Daarna was er een korte worsteling tussen een van de conducteurs en de andere jongen in de deuropening van de trein. De twee jongens zijn uiteindelijk aangehouden. Vlak na de aanvaring werd een van de betrokken conducteurs, een 62-jarige man uit Hengelo, onwel. Op een bankje op perron 3 overleed hij. 

De politie laat dinsdag weten dat er geen verband is tussen de aanvaring en het overlijden van de man. De twee minderjarige jongens zijn maandagavond in vrijheid gesteld. Voor het zwartrijden en het zich niet kunnen identificeren hebben zij een boete gekregen.

Een woordvoerder van de NS noemt het goed dat er nu duidelijkheid is over de omstandigheden, al maakt dit het overlijden niet minder dramatisch. Hij laat weten dat het slachtoffer al ruim veertig jaar in dienst was binnen het vervoersbedrijf en werd beschouwd als een graag geziene collega. Met de nabestaanden is er ‘uitvoerig contact’.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief