Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

‘Dood conducteur op station Hilversum had niks met aanvaring te maken’

Politie

HILVERSUM - De dood van de NS-conducteur zondagavond op station Hilversum heeft niks te maken met de aanvaring van vlak daarvoor in de trein met twee zwartrijders. Er is geen verband tussen deze aanvaring en het overlijden van de conducteur, meldt de politie. 

In de trein van Amsterdam naar Amersfoort werden de reizigers gecontroleerd op een geldig vervoersbewijs. Vlak voor aankomst op station Hilversum raakten twee jongens uit Hilversum, 15 en 16 jaar, in discussie met de conducteurs van de trein. De jongens werden opstandig naar de conducteurs en een van hen ging ervandoor toen de trein stil kwam te staan op station Hilversum. 

Daarna was er een korte worsteling tussen een van de conducteurs en de andere jongen in de deuropening van de trein. De twee jongens zijn uiteindelijk aangehouden. Vlak na de aanvaring werd een van de betrokken conducteurs, een 62-jarige man uit Hengelo, onwel. Op een bankje op perron 3 overleed hij. 

De politie laat dinsdag weten dat er geen verband is tussen de aanvaring en het overlijden van de man. De twee minderjarige jongens zijn maandagavond in vrijheid gesteld. Voor het zwartrijden en het zich niet kunnen identificeren hebben zij een boete gekregen.

Een woordvoerder van de NS noemt het goed dat er nu duidelijkheid is over de omstandigheden, al maakt dit het overlijden niet minder dramatisch. Hij laat weten dat het slachtoffer al ruim veertig jaar in dienst was binnen het vervoersbedrijf en werd beschouwd als een graag geziene collega. Met de nabestaanden is er ‘uitvoerig contact’.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief