Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Politie schiet bij achtervolging vanuit omgeving Hilversum

Politie

HILVERSUM - Een 29-jarige man uit Nijkerk is zaterdagmorgen aangehouden na een achtervolging die begon vanuit de omgeving van Hilversum. Daarbij zijn ook waarschuwingsschoten gelost. 

Dat meldt de politie. De verward ogende bestuurder kreeg eerder die nacht een stopteken vanwege opvallend rijgedrag in de buurt van Hilversum, maar gaf daaraan geen gehoor. Een achtervolging ontstond, waarbij de bestuurder meerdere stoptekens negeerde. De agenten kregen daarbij hulp van collega’s van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid. 

Tijdens de achtervolging, waarbij de bestuurder meerdere verkeersovertredingen zou hebben begaan, besloten de agenten bij Nijkerk een interventie te doen door het voertuig op een veilige plek aan te tikken. Dit om de auto tot stoppen te dwingen. 

Dat lukte, maar de bestuurder ging de auto uit en stak de A28 over. Hierop loste de politie waarschuwingsschoten, waarna de verdachte is aangehouden. Bij de aanhouding raakten zowel de auto van de verdachte als van de politie beschadigd. Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid doet verder onderzoek.

Uit de krant