Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeente en Dierenasiel Crailo willen oud-directeur uit bedrijfswoning

Politie

HILVERSUM - De gemeente Hilversum eist een dwangsom op bij oud-directeur Tjeerd Veenstra van Dierenasiel Crailo. Hij woont volgens de gemeente illegaal in zijn woning. 

Dat werd donderdag duidelijk in de rechtbank in Utrecht. Daar diende zaak die Veenstra tegen de gemeente had aangespannen. De Hilversummer woont al veertig jaar met zijn kinderen aan de Nieuwe Crailoseweg. 

Hilversum eist dat Veenstra het ‘strijdige’ gebruik van de woning staakt. Die woning mag alleen gebruikt worden als bedrijfswoning bij het dierenasiel, waar Veenstra in het verleden werkzaam was. Het arbeidscontract is inmiddels geëindigd. Sinds die tijd, zes jaar inmiddels, ligt hij met het dierenasiel overhoop. 

Crailo wil de woning gebruiken voor een nieuwe medewerker. Veenstra beschouwt de woning als zijn huis en wil daar blijven. Dat mag, zo vindt Veenstra want het gebruik verandert niet en de woning is zijn eigendom. Hij begrijpt niet waarom hij zou moeten vertrekken.

De gemeente Hilversum staat achter het dierenasiel. De gemeente zou wel graag zien dat het probleem op een andere manier wordt opgelost. De beste optie zou dan zijn: verkoop van de woning aan Dierenasiel Crailo. Er zijn onderhandelingen geweest, maar die lopen vast. De kinderen van Veenstra zijn oud genoeg om uit huis te gaan, stelt de gemeente. Volgens Veenstra heeft hij vijf kinderen bij twee verschillende vrouwen en de jongste kinderen moeten zeker nog thuis wonen.

De rechter doet uitspraak op 6 april

Uit de krant