Agent schiet en pakt twee man op

  Politie

HILVERSUM - Een agent heeft vrijdagnacht tijdens zijn surveillance twee verdachten bij een hennepkwekerij aan de Javalaan in de kraag gevat. Daarbij lostte hij een waarschuwingsschot.

De politie meldt dat alerte getuigen drie mannen hadden gezien die rond middernacht goederen in een busje voor een woning aan het inladen waren. De agent - surveillerend in de omgeving - ging direct naar de Javalaan. In de tuin van de woning stonden drie mannen.

Vluchten 
Bij het zien van de agent, rende een man weg. De agent sommeerde daarop de twee anderen om te gaan liggen. Toen een van hen aanstalten maakte om er ook vandoor te gaan, loste de agent een waarschuwingsschot. De twee voldeden vervolgens direct aan het bevel en werden aangehouden en geboeid.

Vrouw
In de woning was een vrouw aanwezig. Bovendien bleek in de woning een hennepkwekerij aanwezig. Daarop werd deze bewoonster aangehouden en samen met de twee mannen, 26 en 28 jaar en allebei afkomstig uit Utrecht meegenomen naar het bureau voor onderzoek en verhoor. De politie gaat de aanwezige goederen en hennepkwekerij vandaag inventariseren.


3 reacties
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten