leeg 2

Hilversumse moordzaak op cold case-kalender

  Politie

HILVERSUM – De moord op Martien van der Meijs wordt door de politie opnieuw onder de aandacht gebracht. De zaak is een van de 52 zaken die voorkomt op een cold case-kalender van de politie. 

De toen 72-jarige Van der Meijs werd zondag 20 januari 2002 doodgestoken vlakbij zijn huis aan de Admiraal de Ruyterlaan. Van der Meijs liet rond 00.40 uur zijn hond uit toen een onbekende man hem in zijn rug stak. Ter plekke werd hij gereanimeerd door mensen van de ambulance en politie, maar later overleed de Hilversummer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De dader, die de Hilversummer op meerdere plaatsen had gestoken, is nog altijd niet gepakt. In de buurt van de plaats delict hing een camera. Op de beelden is een man met een lichte broek en een donker jack te zien.

De politie heeft kalenders verspreid in de Nederlandse gevangenissen met daarop onder meer de cold casezaak van Van der Meijs. Via tips van gedetineerden hopen de coldcaseteams van de politie tips te krijgen over de onopgeloste zaken. 


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten