Aangifte van misbruik e-mailaccount Broertjes

  Politie

HILVERSUM - De gemeente Hilversum doet aangifte tegen iemand die het e-mailadres van burgemeester Pieter Broertjes heeft gekoppeld aan een Twitteraccount.

Ene @Pblijdenstein geeft via het sociale medium commentaar op zaken die in de mediastad spelen. "Dat gebeurt op een nogal knullige manier", aldus de woordvoerder van de burgemeester. 

Broertjes wist volgens zijn woordvoerder niet van het bestaan van het account af. De Telegraaf pakte op de voorpagina uit met de kwestie, nadat de krant erachter was gekomen dat het officiële mailadres van Broertjes eraan is gekoppeld. Volgens de woordvoerder kan iemand dat gewoon hebben ingevuld en lijkt van een hack geen sprake. Toch is het gebruik van het adres ook reden voor de gemeente om intern de digitale beveiliging tegen het licht te houden. 

De gemeente neemt nadrukkelijk afstand van de suggestie dat Broertjes zelf achter het Twitteraccount zou kunnen zitten. "Hij heeft er totaal geen belang bij om een spookaccount aan te maken."

'Blijdenstein', die zichzelf heeft vernoemd naar een negentiende-eeuwse bankier, twitterde vandaag een "excuus voor het misverstand". 

Meer berichten