Afbeelding
Update

Canadese beroofd in hotel Lapershoek, tas teruggevonden

Politie

HILVERSUM - De vrouw die zondagavond werd van haar tas beroofd in de lobby van hotel Lapershoek in Hilversum is een 39-jarige Canadese. De twee daders zijn na de roof nog enige tijd achtervolgd door twee getuigen. Zij raakten de vluchtauto echter kwijt. De tas is inmiddels wel weer terecht.

De Canadese was samen met haar reisgezelschap in de lobby aan het wachten tot ze kon inchecken toen een onbekende man haar aansprak en afleidde. Op hetzelfde moment rukte een andere man haar handtas van haar arm. Vervolgens gingen de twee mannen ervandoor en reden ze weg in een donkerkleurige Opel Mokka.

De hevig geschrokken vrouw rende nog achter de verdachte aan, maar kon hem niet meer tegenhouden. Het tweetal ging er met hoge snelheid vandoor over de Utrechtseweg richting Laapersveld. Twee getuigen zagen het voertuig rijden en hebben de achtervolging ingezet over de Utrechtseweg tot op de A27. Daarna raakten ze de auto echter kwijt. 

Wel is later de tas teruggevonden. Waar precies wil de politie niet zeggen.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar twee mannen die dag reden in een donkerkleurige Opel Mokka. Eén van de mannen is rond de 60 jaar oud en had een blauw petje op. De andere man was gekleed in een witte blouse. Waar de tas is 

Uit de krant