Kickboksen in het Engels.
Kickboksen in het Engels.

Engelstalige sportclinic voor basisschoolleerlingen

Politie

HILVERSUM - "Ik vind het best lastig dat alles in het Engels is, en ik begrijp niet alle woorden", zegt een groep 8 leerling van de Jozefschool, nahijgend van haar estafetteloop op de atletiekbaan van Laar & Berg.

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen Merlijn (Eemnes), Titus Brandsmaschool (Hilversum) en de Jozefschool (Nederhorst den Berg) hadden donderdag een Engelstalige sportdag op de sportvelden van Alberdingk Thijm Scholen in Laren, op Laar & Berg.
"Alle spellen werden begeleid door de Engelstalige leerlingen van de International School Hilversum (ISH), de Zuidafrikaanse gap year studenten die gedurende een jaar meedraaien op onze scholen en twee medewerkers van Nike", vertelt comunicatieadviseur Marlies Eijsink van Alberdingk Thijm Scholen. "De leerlingen moesten dus wel Engels spreken. Veel leerlingen vonden het nog best lastig zo'n Engelse uitleg. Maar ook al begrijp je niet alle woorden, er is toch lekker gesport."

English memory

De sporten zijn deels door de begeleiders zelf ingebracht. Een ISH-leerling is zelf actief kickbokser en de Zuid-Afrikaanse begeleiders, Daniel en Lauren, brachten rugby in. Ook was er 'English memory'. "Veel leerlingen hebben sporten gedaan die ze nog helemaal niet kenden. Maar er is ook gebruik gemaakt van de ateltiekbaan voor estafette lopen, de bak voor verspringen en de kooi voor voetbal."

Tweetaligheid en sport & gezondheid zijn speerpunten in het onderwijs van Alberdingk Thijm Scholen. Op deze dag kwam dat mooi samen.

Uit de krant