Maanden de cel in voor babbeltrucs

  Politie

HILVERSUM De rechtbank Midden-Nederland heeft bepaald dat een 26-jarige vrouw uit Haaksbergen en haar zes jaar oudere kompaan respectievelijk negen en vier maanden de cel in moeten voor het plegen van babbeltrucs in Hilversum. De slachtoffers waren in allebei de gevallen hoogbejaard.

Bij de eerste poging eerder dit jaar in Hilversum deed de vrouw zich voor als een medewerker van het Rode Kruis. Zij maakte het slachtoffer wijs dat zij vragen wilde stellen over de bevrijding. Tijdens deze conversatie werd zij gebeld. De vrouw uit Haaksbergen deed hierbij net alsof haar telefoon stoorde en liep de gang op.

Slaapkamer
Na een minuut nam de hoogbejaarde Hilversummer poolshoogte. Plotseling kwam de 32-jarige man uit de slaapkamer rennen. De politie werd vervolgens snel gealarmeerd. Agenten hadden de twee verdachten niet veel later al in de boeien geslagen. Voor zijn handelen heeft de 32-jarige verdachte vier maanden cel opgelegd gekregen, zo luidde de uitspraak afgelopen donderdag in Lelystad.

Swarovski
De vrouw bleek meer op haar kerfstok te hebben. Daarom is haar straf ook hoger. Zij moet negen maanden brommen. De inwoonster van Haaksbergen heeft ook een andere bejaarde man beroofd. Uit de woning van het oude slachtoffer wist zij een Swarovski sieraad te ontvreemden.

Hardhandig
Zij sprak de Hilversummer, die in zijn tuin bezig was, aan. Ditmaal gebruikte zij de smoes dat ze haar kat kwijt was en in zijn tuin wilde gaan zoeken. Na tien minuten samen zoeken liep de man naar binnen en hoorde hij iemand van de trap af komen. Hij pakte de man bij de pols, maar werd daarop zelf hardhandig vastgepakt. De onbekend gebleven verdachte ging naar buiten en liep samen met de 26-jarige vrouw weg.

Vrijspraak
Er zou ook nog sprake zijn van een derde poging tot diefstal waar de vrouw bij betrokken was. De rechtbank sprak haar vrij van dit geval, omdat op basis van het dossier en de behandeling op zitting niet met zekerheid kan worden gezegd dat zij het feit heeft gepleegd.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten