De troosteloze aanblik
De troosteloze aanblik (Foto: Bastiaan Miché)
Update

Brand verwoest restaurant op Sypesteyn

  Politie

LOOSDRECHT - Een drama voor de medewerkers van Spoon op het terrein van kasteel-museum Sypesteyn. Na een brand donderdagavond is van het restaurant en terras op het Loosdrechtse landgoed weinig meer over. Volgens de betrokkenen hebben bier drinkende jongeren de brand gesticht.

De brand ontstond donderdagavond rond 22.15 uur. Op dat moment was niemand meer op het landgoed aanwezig. Dankzij oplettende buurtbewoners was de brandweer snel aanwezig en kon het vuur snel worden geblust.

Een dag later is duidelijk hoe groot de schade is. "Het is een troosteloze aanblik", vertelt directeur Huib Tijssens van Sypesteyn. Hij is ervan overtuigd dat bier drinkende jongeren met vuurwerk hebben gegooid waarna de brand ontstond. De aangetroffen rotjes en blikjes bier zijn het bewijs. 

Het kasteel zelf is niet getroffen; er is hooguit wat schade aan een deur. "Wij kunnen gewoon doordraaien. Er zijn alleen wat schotten neergezet", aldus Tijssens. "Maar voor de cateraar is dit heel vervelend."

Die cateraar is het bedrijf Spoon BV, dat inmiddels vijf jaar op het terrein aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk is gevestigd. "Het is een vreselijke puinhoop", ziet ook medewerker Ruud Jobse. "Maar hier kun je niets aan doen. We groeien elk jaar. Het gaat steeds beter. Dan is dit even een domper."

Gelukkig voor het bedrijf staan er de komende dagen geen bruiloften gepland. "Ook de leveranciers zijn heel gewillig. We hoeven verder geen activiteiten af te blazen."

Update

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er sporen van vuurwerk zijn aangetroffen. Mogelijk zijn er vuurpijlen over de muur van het afgesloten terrein gekomen, waarna de brand is ontstaan, geeft zij aan. De politie doet nader onderzoek. Tot nu toe is onduidelijk wie er achter de brand zit(ten). 


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten