Foto: Sjoerd Stoop

Onderzoek naar schietpartij op woning Adelaarstraat

  Politie

HILVERSUM - Op een woning aan de Adelaarstraat (bij het Ooievaarplein) is mogelijk laatst geschoten. De politie onderzoekt het incident dat plaatsvond in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 september.

Die nacht hoorden bewoners meerdere knallen, maar waar precies was onduidelijk. Agenten namen een kijkje, maar troffen niets aan. De volgende dag, toen er opnieuw een melding bij de politie binnenkwam, was wel duidelijk welke woning was beschadigd. Het getroffen raam bleek geheel afgeplakt.

Fijn wonen
Het Ooievaarplein kwam in het verleden regelmatig in het nieuws doordat jongeren tal van vernielingen aanrichtten. Ondanks de schietpartij is het nu fijn wonen op het ooit beruchte relplein, vertelt een bewoonster. "Ik woon hier nu een half jaar en het is een fijne buurt waar iedereen elkaar gedag zegt."

Schietles
Toch hoorde ook zij tijdens die bewuste nacht twee weken terug zeven schoten. "En dat was echt geen vuurwerk", zegt zij. "Ik heb op schietles gezeten en weet echt wel hoe dat klinkt. En het is niet fijn om te horen. Ik heb die avond best lang wakker gezeten."

Wijkteams
Hilversum-Oost is en blijft een hotspot, vertelt burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum tijdens 'Het gesprek met de burgemeester' van deze krant en GooiTV. Vorige week heeft de gemeente de eerste wijkteams opgericht. Juist omdat de leefbaarheid beter moet in dit deel van Hilversum is een van die teams hier begonnen.

 


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten