Foto: Marieke van Veen

Hilversummer 'opdrachtgever' bij drugstransporten

  Politie

HILVERSUM - Een 34-jarige Hilversummer wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de grote meneer van een groep die betrokken was bij meerdere drugstransporten tussen 30 november 2013 en 20 juni 2014 naar Scandinavië en Engeland.

Het gaat om transporten met hasj, heroïne, cocaïne, amfetamine en XTC-pillen. De verdachten zijn mannen tussen 31 en 60 jaar uit Hilversum, Nieuwegein, Utrecht, Woerden, Breda en Harlingen.

De officier van justitie eiste gevangenisstraffen van 7 en 5 jaar en van 36 maanden (12 voorwaardelijk), 30 maanden (10 voorwaardelijk), 28 maanden (8 voorwaardelijk) en 15 maanden (5 voorwaardelijk).

Het OM beschouwt de, nu 34-jarige, man uit Hilversum als hoofdverdachte en als opdrachtgever van vier transporten. Hem en één medeverdachte wordt bovendien witwassen ten laste gelegd. De zaken van twee van de verdachten zijn vandaag aangehouden in verband met persoonlijke omstandigheden.

In het vervolg van de rechtszaak staan maandag en dinsdag de pleidooien op de agenda. Het is nog niet bekend wanneer de rechter in Zwolle uitspraak zal doen.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten