Werkstraf Hilversummer voor mishandelen en chanteren ex

  Politie

Hilversum - "Ik was jaloers, wanhopig en boos." Nerveus bekent de 34-jarige Hilversummer tegenover de politierechter in Almere dat hij in juli van dit jaar zijn ex-vriendin mishandelde en chanteerde. Hij omschrijft het als een zwarte periode in zijn leven, waar hij zich voor schaamt.

De politierechter veroordeelt hem tot een werkstraf van 60 uur, 1 maand celstraf voorwaardelijk en een contactverbod met zijn ex van een half jaar.

Naaktfoto's
Het slachtoffer deed in juli aangifte van chantage nadat de Hilversummer had gedreigd naaktfoto's van haar te zullen verspreiden. De vrouw die een relatie met de Hilversummer had gehad, had een paar dagen daarvoor de relatie verbroken.

De Hilversummer wilde dit niet accepteren en begon de vrouw lastig te vallen. Hij sloeg haar en dreigde naaktfoto's van haar te verspreiden als zij niet weer bij hem terug kwam. "Volkomen onacceptabel gedrag”, aldus de politierechter die het slachtoffer ook een schadevergoeding van 800 euro toekende.

Me Too
De officier van justitie deed nog een duit in het zakje door de Hilversummer berispend toe te spreken dat je zo niet met mensen omgaat. "En al helemaal niet met vrouwen”, aldus de openbaar aanklager, verwijzend naar de maatschappelijke discussie rondom #Me Too.

De Hilversummer betuigde spijt dat hij het leven van zijn ex in die periode zo moeilijk had gemaakt.

Depressies
Zijn advocaat wees op de zware depressies waaraan de Hilversummer af en toe lijdt. Een maand nadat zijn ex aangifte had gedaan, werd de Hilversummer in een gesloten kliniek opgenomen. "Het is heel goed mogelijk dat mijn cliënt ten tijde van de mishandeling en de chantage verminderd ontoerekeningsvatbaar was”, aldus de raadsman in de hoop op strafvermindering. Daar ging de politierechter niet in mee.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten