Oplichter blijft voorlopig vastzitten

  Politie

HILVERSUM - De oplichter die in Hilversum en omgeving actief was komt voorlopig nog niet vrij. De 30-jarige man blijft in ieder geval vastzitten tot de inhoudelijke zitting op maandag 15 januari. Dat maakt het Openbaar Ministerie Midden-Nederland vandaag bekend. 

De man is al lang in Hilversum en omstreken actief. De zogeheten '20 euro man' wordt ervan verdacht in september en oktober in Hilversum meerdere personen te hebben opgelicht. Hij maakt de mensen geld afhandig door zielige verhalen op te hangen en zich anders voor te doen dan wie hij is.

Klein
Telkens ging het om kleine bedragen variëren van 5 tot 40 euro. Meestal vroeg de man om 20 euro een treinkaartje te kunnen kopen.

Voorschotfraude
Naast 'voorschotfraude' - vier voltooide oplichtingen in Hilversum - wordt de man verdacht van diefstal van lege kratjes bier. Deze praktijken vonden in november plaats in Maartensdijk.

Waarschuwing
Vrijdag 17 november is de oplichter aangehouden, nadat de politie drie dagen eerder een officiële waarschuwing deed om direct 112 te bellen als de '20 euro man' voor de deur stond. 

Verlenging
Vorige week heeft de officier van justitie gevorderd het voorarrest van de man te verlengen met zestig dagen. De rechtbank heeft dit toegestaan.

Zitting
Maandag 15 januari 2018 staat de inhoudelijke zitting gepland bij de meervoudige kamer van de Rechtbank Midden-Nederland. 


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten