Afbeelding
Foto: Politie

Man pint met gestolen pasjes in Hilversum

Politie

HILVERSUM - De politie heeft beelden vrijgegeven van een man die begin september met gestolen bankpassen in Hilversum probeert geld op te nemen. Het gaat om dezelfde persoon die eerder zou hebben ingebroken in een woning aan de Boomberglaan in Hilversum.

De dader sloeg zijn slag op 6 september. Een familie in Hilversum is druk met een grote verbouwing van hun huis aan de Boomberglaan. Het is een komen en gaan van bouwvakkers. Aan het eind van de dag sluiten de eigenaren altijd zelf hun woning goed af. Die dag schiet dat er door alle drukte waarschijnlijk bij in. Want de volgende dag ontdekken ze dat er twee portemonnees zijn verdwenen.

In de portemonnees zitten bankpassen en creditcards. Nog voordat de bewoners de passen kunnen blokkeren, probeert iemand ermee te pinnen. Hij doet dit bij geldautomaten in de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Jan van der Heijdenstraat. Maar de dief heeft de pincodes niet en heeft dus geen succes. Omdat tussen beide pogingen slechts tien minuten zit, vermoedt de politie dat hij een auto of scooter moet hebben gehad.

De brand en stevig ogende man loopt nog wel vrij rond. Hij heeft blauwe ogen en blond haar en had die dag een donker petje op met het opschrift New York League. Ook droeg hij een donkere polo met lichte kraag, zakjes op borsthoogte en een rood logo op de linker mouw.

Uit de krant