Verdachte inbraak in Hilversum voor verkeerde rechtbank
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Hans Peijs

Verdachte inbraak in Hilversum voor verkeerde rechtbank

  Politie

HILVERSUM - De 18-jarige Naardense jongere, die ervan wordt verdacht afgelopen jaar in de nacht van 27 en 28 juli een inbraak in een woning aan de Diependaalse Drift in Hilversum te hebben gepleegd, stond dinsdag voor de verkeerde rechtbank. Terwijl zijn advocaat, de officier van justitie en de rechtbank in Lelystad op hem zaten te wachten, bleek de verdachte samen met de reclassering naar Utrecht te zijn gegaan.

Dat was jammer want de verdachte wilde graag zijn verhaal doen over de inbraak waar hij naar eigen zeggen niet bij betrokken is geweest. Tijdens de inbraak zijn een horloge, een autosleutel,  500 euro, een bril, een zakmes, en een Ipad meegenomen.

De verdachte kwam bij justitie in het vizier omdat de politie na de inbraak een zaklamp aantrof met daarop DNA-sporen van de verdachte. Echter, de zaklamp is niet in beslag genomen en er is ook geen foto van de lamp. Volgens de raadsman kan de verdachte zich daardoor niet goed verdedigen tegen het bewijs. De advocaat vroeg om meer informatie over de zaklamp.

Hij zal voor een vrijspraak pleiten omdat er verder geen enkele aanwijzing is dat zijn cliënt bij de inbraak aanwezig was. "Er is geen signalement, er zijn geen getuigen, geen vingerafdrukken en ook de telefoon van de verdachte is tijdens de inbraak niet in de buurt getraceerd."

Daarnaast deed de advocaat een verzoek om de elektronische enkelband waar de man vanaf 12 oktober mee loopt te verwijderen. De rechtbank vindt echter dat de verdachte de enkelband moet blijven dragen tot de nieuwe zitting op 10 april. De officier zal op die datum haar eis - in ieder geval een celstraf met een voorwaardelijk deel - formuleren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>