Politie herkent zich niet in kritiek 't Perronnetje
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Politie herkent zich niet in kritiek 't Perronnetje

  Politie

HILVERSUM - De politie Hilversum herkent zich totaal niet in het beeld van eigenaar Gilly Emanuels van 't Perronnetje dat de gemeente en politie haar in de steek hebben gelaten. "In tegendeel", aldus het koprs op Facebook.

Emanuels, die afgelopen zomer in het nieuws kwam toen zij het aan de stok kreeg met enkele jongeren, uitte felle kritiek op het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente. Volgens haar hadden de instanties haar 'laten stikken', nu blijkt dat het OM geen strafzaak begint tegen de in haar ogen 'racistische' jongeren. "De partijen in het conflict rond 't Perronnetje moeten eerst aan tafel om het uit te praten",aldus het OM. "Het OM wacht daarom met de vervolgingsbeslissing voor beide partijen. Als het gesprek niet lukt, volgt zorgvuldige afweging over het vervolg."

Omdat het OM stelt dat beide partijen water bij de wijn moeten doen - ook de jongeren hebben aangifte gedaan tegen Emanuels (mishandeling) - voelt Emanuels zich nu eerder dader dan slachtoffer. "Gemeente en politie Hilversum, jullie worden bedankt", schrijft zij cynisch. "Bedankt voor jullie bescherming, bedankt dat jullie mij het gevoel hebben gegeven dat ik veilig kon ondernemen in jullie stad, bedankt dat jullie mijn passie voor het ondernemerschap in Hilversum langzaam doen afbrokkelen! Wat zullen deze jongens blij zijn met jullie, dat zij stilzwijgend toestemming van jullie hebben gekregen om dit soort gedragingen in de toekomst voort te zetten."

Het bericht is aanleiding voor de politie Hilversum om te reageren. "Als gemeente en politie hebben wij ons ingespannen om de rust terug te brengen in de buurt. Deze rust is er tot op de dag van vandaag. Wij krijgen nauwelijks signalen meer uit de buurt dat er sprake is van (jeugd)overlast. Wij zoeken met regelmaat contact met de buurt en met mevrouw Emanuels. De gemeente en de politie herkennen ons dus niet in het beeld dat wij 'haar laten stikken', integendeel.

De politie betreurt de gefilmde confrontatie voor de zaak aan de Kleine Drift van afgelopen zomer waarin is te zien dat Emanuels wordt uitgemaakt voor onder meer 'kankerzwarte' en de jongens aanvalt met een bezemsteel. "Wij doen gezamenlijk, politie en gemeente, ons uiterste best om iedereen bij elkaar te krijgen. Dan doen wij voor mevrouw Emanuels, betrokkenen en voor behoud van de huidige rust in de buurt."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>