Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Update

Brand in portiekflat Hilversum: gewonde met traumaheli naar ziekenhuis

Politie

HILVERSUM - Bij een brand in een woning van een portiekflat aan de Van Linschotenlaan zijn woensdagavond twee mensen gewond geraakt, van wie één ernstig. Deze vrouw is per traumahelikopter naar het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam gevlogen.

Hulpdiensten werden rond tien voor elf massaal opgeroepen voor de brand. De brandweer had de brand die op de eerste etage woedde al snel onder controle. De flat was enige tijd ontruimd. 

Update
Een woordvoerder van de brandweer meldt dat de vrouw rond 23.00 uur 'in vlam was geraakt'. Haar medebewoner trachtte haar te doven. De vrouw liep zware brandwonden op en is daarom per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De man ging met de ambulance mee naar Tergooi, iets verderop.

Hoe het kwam dat de vrouw in vlam raakte, in niet bekend. Daar wordt ook niets over naar buiten gebracht, omdat er geen sprake is van een misdrijf. De twee slachtoffers konden snel hun woning verlaten.

De ontruiming van de flat werd in gang gezet, omdat de brandweer er aanvankelijk vanuit ging dat de woning in brand stond. Dat bleek niet zo te zijn. De overige bewoners konden daarom vrij snel weer naar binnen, al zou het vanwege de kou voor hun gevoel vrij lang hebben geduurd.

Uit de krant