Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Politie staakt onderzoek 'homogeweld' in Mc Donald's Hilversum

Politie

HILVERSUM - Het politieonderzoek naar de mogelijke mishandeling op vrijdagavond 19 januari in de McDonald's aan de Kerkstraat heeft niets opgeleverd. De zaak ligt op de plank, zegt een woordvoerder. Pas bij nieuwe ontwikkelingen/getuigenverklaringen wordt de kwestie eventueel opgepakt.

Een dag na het incident schreef een man op Facebook dat hij in het fastfoodrestaurant zou zijn uitgescholden voor 'vieze nicht, vuile homo' en klappen kreeg. Vervolgens zat hij zelf 'uren' in de cel en moest hij zijn gemaakte videobeelden van het incident verwijderen.

De politie kwam met een geheel andere verklaring. De man, die al snel weer zijn massaal bekeken Facebookbericht had verwijderd, was weliswaar bont en blauw geslagen, Maar het zou juist de man zelf zijn die tijdens de bewuste avond voor overlast zorgde. Hij filmde stiekem meisjes en is vervolgens de zaak uitgezet.

Buiten op straat troffen agenten hem aan, aldus de politie. Omdat het niet lukte om een goed gesprek met de 'dronken' man aan te gaan en hij provocerende teksten naar voorbijgangers uitte, is hij aangehouden. Op het politiebureau zagen agenten op de telefoon hoe de man de meisjes filmde en op hen inzoomde. Het filmpje is verwijderd en de man is met proces verbaal voor openbare dronkenschap naar huis gestuurd.

Wel startte er een onderzoek naar de mogelijke mishandeling van de man. Er zijn, aldus een woordvoerder, camerabeelden van de McDonald's bekeken en getuigen konden zich melden. Dat heeft echter niets concreets opgeleverd.

Uit de krant