De brandweer kwam zaterdag ter plaatse na een melding van een gaslek bij de bewuste plek.
De brandweer kwam zaterdag ter plaatse na een melding van een gaslek bij de bewuste plek. Foto: Bastiaan Miché

Drie gewonden, drie arrestaties in Emmastraat

Politie

HILVERSUM - Een al dagen durend conflict tussen de eigenaar van een pizzeria aan de Emmastraat en zijn huurbaas is dinsdagavond volledig uit de hand gelopen. Bij een vechtpartij vielen drie gewonden, die ook zijn aangehouden. "Het is wildwest geworden", zegt de eigenaar van het complex Caroline Grabijn.

Dinsdagavond rond 23.10 uur troffen agenten op de Emmastraat drie gewonde mannen aan. Eén van hen zou met een voorwerp op zijn hoofd zijn geslagen. Ook de andere mannen liepen letsel op; de één had verwondingen aan zijn hoofd en hand en de ander aan zijn schouder.

Alle drie zijn meegenomen naar een ziekenhuis, waar zij werden behandeld aan hun verwondingen. De mannen, 24 en 42 jaar uit Hilversum en 48 jaar uit Ede, zijn  aangehouden en zullen worden verhoord als hun gezondheid dat toelaat. De recherche heeft de zaak in onderzoek, waarbij onder andere sporen worden onderzocht.

Het is al een paar dagen foute boel tussen de eigenaar van pizzeria Della Chef en de huurbaas, die op zijn beurt weer huurt bij Grabijn. Met name de afgelopen dagen moest de politie meerdere malen ter plaatse komen omdat er van beide kanten bedreigingen werden geuit.

Boeman
Daarbij wordt de huurder vooral gezien als de boeman. Hij zou de ruimte hebben afgesloten, gerommeld met de elektriciteit en zaterdagavond het gas open gezet. Omdat er aanvankelijk sprake leek van een gaslek moest de brandweer ter plaatse komen. Grabijn probeert haar huurder uit het pand, waar voorheen het in opspraak geraakte zorgbedrijf Ascensio zat, te krijgen. Wat er dinsdag precies gebeurde, kan zij ook niet zeggen. "Er gaan verschillende verhalen rond."

Civiel conflict
De politie kon tot dinsdag telkens niet ingrijpen omdat de delicten niet ernstig genoeg waren en er steeds sprake was van een civiel conflict. Grabijn, nauwelijks verrast door de vechtpartij, kan zich voorstellen dat veel Hilversummers het op het oog 'lakse' optreden van de politie kraken. Toch meent zij dat de politie alles heeft geprobeerd wat mogelijk was om escalatie te voorkomen.

Uit de krant