Vechtende Feyenoord-fans in beeld op station Hilversum

Politie

HILVERSUM - De politie heeft foto's vrijgegevens van een groep Feyenoord-supporters die alweer enige tijd terug op station Hilversum een supporter van Ajax in elkaar hadden geslagen. 

Het incident vindt plaats op 8 mei 2016. Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Assen. Hij is die zondag met een vriend op weg van Doetinchem naar Amsterdam. Ajax heeft die dag uit tegen De Graafschap het kampioenschap verspeeld. Op het station van Hilversum stappen ze uit om iets te eten te kopen. Het slachtoffer loopt in z'n eentje naar de Albert Heijn To Go, zijn vriend blijft op het perron. 

Zware mishandeling
Als hij in de stationshal loopt, komt hij een groep van ruim tien Feyenoord-aanhangers tegen. Ze zijn wat rumoerig en roepen wat over het misgelopen landskampioenschap van Ajax.

Van het één op het andere moment wordt de man uit Assen, aldus de politie, aangevallen. Een aantal mannen en vrouwen deelt rake klappen uit. Het slachtoffer loopt door de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op: een gebroken oogkas, blauwe ogen een gebroken neus en meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht.

De mishandeling staat op bewakingsbeeld. De politie heeft foto's van die beelden vrijgegeven en de verdachten genummerd. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen.

Uit de krant