Afbeelding
Foto: Politie

Vijftal gewelddadige Feyenoord-fans bekend

Politie

HILVERSUM - De politie weet een dag na het tonen van beeldmateriaal van een groep gewelddadige Feyenoord-fans op station Hilversum al wie deze personen zijn. Ze zullen worden aangehouden, zegt een woordvoerder. 

Woensdag publiceerde de politie foto's van drie mannen en twee vrouwen die op 8 mei 2016 op het station een supporter van Ajax mishandelden. De hoofdstedelingen gaven die zondag het kampioenschap uit handen door de laatste competitiewedstrijd tegen De Graafschap niet te winnen.

Het slachtoffer van die mishandeling was een 26-jarige man uit Assen. Hij werd in de stationshal aangevallen door een grote groep Feyenoord-aanhangers en liep zwaar lichamelijk letsel op: een gebroken oogkas, blauwe ogen een gebroken neus en meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht.

Bijna twee jaar later, afgelopen woensdag, plaatste de politie beelden van de mishandeling op de eigen site. Nu de identiteit van de daders vaststaat - waar zij vandaan komen wordt nog niet bekend gemaakt - zijn de beelden verwijderd. 

Uit de krant