Straatracende piloot weg bij Transavia
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Pixabay

Straatracende piloot weg bij Transavia

  Politie

HILVERSUM - De piloot, die eind 2017 werd veroordeeld voor betrokkenheid bij de dramatische straatrace op de Nieuw-Loosdrechtsedijk in 2016, is weg bij Transavia. Dat bevestigt een woordvoerster van de vliegtuigmaatschappij. "We zijn samen overeengekomen om op korte termijn het dienstverband te beëindigen."

Transavia wilde de man al eerder ontslaan. Aanleiding was de veroordeling die volgde na de straatrace tussen de man en zijn vader, die onder invloed was van alcohol, waarbij de 19-jarige Fleur Balkesteijn uit Hilversum om het leven kwam. De vader kreeg vier jaar celstraf opgelegd. De rechtbank legde de piloot een taakstraf van 100 uur en een rijontzegging van één jaar op voor gevaarlijk rijgedrag.

De rechter stak begin dit jaar echter een stokje voor het ontslag. Dat de man zich eenmalig extreem gevaarlijk in het verkeer heeft gedragen, betekent niet dat hij zijn functie niet zou kunnen uitoefenen, was de uitleg. Bovendien was het ongeval al bekend toen Transavia hem in vaste dienst nam.

Transavia stelde echter dat de straatrace van de piloot, waarbij hij (verkeers-) veiligheidsnormen overtrad, onverenigbaar is met zijn (voorbeeld)functie als piloot. Bovendien waren de commerciële belangen in het geding, omdat reizigers vanwege deze man zouden weigeren om nog met Transavia te vliegen. Ook collega's wilden niet meer met hem in een toestel zitten.

Direct na de uitspraak van de rechter kondigde Transavia al aan om in hoger beroep te gaan. Dat is nu dus niet meer nodig. Wanneer het dienstverband precies eindigt en wat de overeenkomst Transavia kost, wordt niet bekend gemaakt. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>