Afbeelding
Foto: Politie Hilversum

Politie: 'Houd speelgoedwapen in verpakking'

Politie

HILVERSUM - Wie op de kermis in Hilversum een speelgoedpistool weet te winnen, kan deze het beste in de verpakking houden en pas thuis open maken. Dat adviseert de politie Hilversum op Facebook.

Vrijdag ging de kermis op de Groest en het Martkplein open en tot en met 30 april zijn de attracties open, ook de kraam waar speelgoedwapens zijn te winnen. "Het afgelopen jaar zijn er wat incidenten geweest met speelgoedwapens", schrijft de politie, die daarom van tevoren duidelijkheid wil geven over de regelgeving voor het gebruik hiervan.

De verkoop en het bezit van speelgoedwapens die voorzien zijn van een CE-markering (op de verpakking en op het item zelf) is toegestaan. Het is alleen wel verboden deze wapens te hebben in publieke ruimtes, zoals op straat, in winkelcentra, openbare gebouwen en scholen. "Dit, omdat ze dreigend overkomen en aangezien kunnen worden voor echte wapens, met alle gevolgen van dien."

Omdat een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelt de politie alsof het een echt vuurwapen is. "Dan kan het voorkomen dat wij iemand onder schot nemen. Het nepvuurwapen wordt in beslag genomen."

Uit de krant