Het slotdebat twee dagen voor de verkiezingen trok veel belangstelling.  Zal dat ook het geval zijn bij het stadsgesprek?
Het slotdebat twee dagen voor de verkiezingen trok veel belangstelling. Zal dat ook het geval zijn bij het stadsgesprek? Foto: Bastiaan Miché

Hilversummer krijgt vijf minuten tijdens stadsgesprek met mogelijk nieuwe coalitie

Politiek

HILVERSUM - Hilversummers krijgen tijdens het stadsgesprek met de vier onderhandelende partijen voor een nieuwe coalitie ieder vijf minuten de tijd om op de zeepkist hun boodschap over te brengen. Zij kiezen zelf de presentatiemethode. 

De bijeenkomst vindt plaats op 14 mei om 19.30 uur in Heelo aan de Oosterengweg 44 in Hilversum. Belangstellenden kunnen bij hun betoog een filmpje tonen of 'gewoon' hun zegje doen.

Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks zijn momenteel de vier partijen die onderhandelen over een nieuw coalitieakkoord. Een paar weken terug meenden een aantal andere politieke partijen plus enkele buurtverenigingen dat inwoners hierover zouden moeten meepraten.

Immers, als alle partijen voor de verkiezingen het belang van burgerparticipatie benadrukken, dan moeten zij dit ook na de verkiezingen laten zien. 

Bij de bijeenkomst in Heelo zijn vertegenwoordigers van de onderhandelende partijen aanwezig. De presentaties worden gefilmd, zodat er een tijdsdocument ontstaat waar ook later op teruggrepen kan worden.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar communicatie@hilversum.nl. In de mail kan men aangeven wat men wil presenteren en op welke manier. Ook bewoners die willen luisteren moeten zich aanmelden (in verband met maximale capaciteit/ brandveiligheid)

Uit de krant