CDA Hilversum kraakt 'buitenproportioneel' aantal wethouders
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Olaf Streutker tijdens de verkiezingsavond in maart.
Olaf Streutker tijdens de verkiezingsavond in maart. (Foto: Bastiaan Miché)

CDA Hilversum kraakt 'buitenproportioneel' aantal wethouders

  Politiek

HILVERSUM - Het CDA in Hilversum is not amused over het 'buitenproportionele' aantal wethouders van zeven in het nieuwe college van burgemeester en wethouders. De christendemocraten dienen daarom morgenavond een motie in met het verzoek dit aantal terug te dringen.

Vorige week brachten de vier coalitiepartijen Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks naar buiten dat de nieuwe wethoudersploeg uit maar liefst zeven wethouders (6,6 fte). En dat terwijl het vorige college vijf wethouders (4,1 fte) telde. Ook binnen die vier nieuwe coalitiepartijen leek niemand daar blij mee, maar gezien al die extra taken die Hilversum op haar bordje krijgt de komende jaren, is er geen andere oplossing. Althans, dat was de verklaring. 

Het CDA in Hilversum, die ondanks de winst bij de gemeenteraadsverkiezingen toch veroordeeld is tot de oppositie, denkt daar net even anders over. "De uitbreiding van 4 naar 6,6 fte-wethouders is een novum in Hilversum: nog nooit vergde het besturen van de mediastad de inspanning van zo’n grote wethoudersploeg." Bovendien, aldus fractievoorzitter Olaf Streutker, gaat deze uitbreiding - in tegenstelling tot wat bij de perspresentatie werd gezegd - wel degelijk ten koste van gemeenschapsgeld. 

'Een gotspe' is het bovendien dat dit beleid wordt onderstreept door coalitiepartijen die naar eigen zeggen een solide financieel beleid hoog in het vaandel hebben staan, meent Streutker in een persbericht. "Voor de Hilversumse burger wekt deze volstrekt onnodige uitbreiding een beeld op van onderhandelende coalitiepartijen die vooral bezig zijn met het verdelen van de baantjes en niet in dienst staan van de samenleving en prioriteit geven aan het verstandig besturen van ons dorp."

Het nieuwe coalitieakkoord wordt morgenavond besproken in de Hilversumse gemeenteraad. Het CDA zal het college oproepen of het aantal wethouders terug te dringen of het totaal aantal fte's. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>