Oproep om kort geding in zwembadsoap te voorkomen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Shiva de Winter: "Het bad wordt nog kleiner dan een volleybalveld."
Shiva de Winter: "Het bad wordt nog kleiner dan een volleybalveld." (Foto: Bastiaan Miché)

Oproep om kort geding in zwembadsoap te voorkomen

  Politiek

HILVERSUM - Waarom is de bouwstop voor de bouw van het nieuwe en kleinschalige zwembad van De Winter Sport nog altijd niet opgeheven? En hoe kan de wethouder het kort geding tussen zwemschoolhouder Shiva de Winter en de gemeente Hilversum van komende vrijdag nog voorkomen?

Dat zijn de belangrijkste vragen van de ChristenUnie en de SP is de aanloop van de raadscommievergadering van komende woensdagavond. Ook De Winter zelf spreekt die avond (voor de zoveelste keer) de politiek toe. Hij roept gedupeerde ouders op om ook naar het raadhuis te komen. 

De ondernemer zit zelf eveneens niet te wachten op een kort geding, wil dolgraag aan de slag in het pand aan de Fransiscusweg, maar voelt zich continu tegengewerkt door de gemeente. Telkens, aldus de ondernemer, komt Hilversum met een excuus (parkeergelegenheid, verkeersveiligheid, brandveiligheid etc.) om de boel te vertragen. De gemeente aan de andere kant, stelt dat De Winter niet de benodigde papieren kan overleggen om groen licht te krijgen.

De welles-nietes-discussie duurt nu al maanden. Veel leerlingen van de zwemschoolhouder, die voorheen les kregen in het inmiddels gesloten Heideheuvel, hebben moeten uitwijken naar zwembaden buiten Hilversum of staan - zoals De Winter al aangaf - nu 'op straat'. Desondanks begon De Winter in april/mei voorzichtig met de bouw, maar de gemeente legde pakweg een maand terug een bouwstop op. 

Sindsdien gebeurt er helemaal niets. Voor de ChristenUnie en SP reden om vragen te stellen. Zij maken zich grote zorgen over de voortgang en de mogelijk 'onnodige' juridische stappen die wederzijds worden genomen. Het kort geding gaat bovendien geheel in tegen een breed gesteunde motie van drie maanden geleden waarin wethouder Floris Voorink werd gevraagd om te kijken naar een oplossing.

De Winter benadrukt nog maar eens dat er helemaal geen zwemparadijs komt in Kerkelanden, maar slechts een kleinschalig instructiebad. "Even voor uw beeldvorming; het bad wordt nog kleiner dan een volleybalveld."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>