Hart voor Hilversum voorlopig verder zonder bestuur
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Hart voor Hilversum voorlopig verder zonder bestuur

  Politiek

HILVERSUM - Hart voor Hilversum gaat voorlopig zonder bestuur verder. Ook na de algemene ledenvergadering van donderdagavond in wijkcentrum De Geus is die kwestie niet opgelost, al hebben zich wel drie aspirant-bestuursleden gemeld, zo laat fractievoorzitter Jan Slingerland weten.

Het oude bestuur, onder leiding van Marjon Heijnen, heeft donderdag afscheid genomen. In de afgelopen periode hebben de bestuurders de zaken, waaronder de financiën, goed afgerond. Voor de overdracht is het wachten totdat er een nieuw bestuur is.

Jaar zonder
En dat laat nog wel even op zich wachten. "Theoretisch is er geen bestuur, maar op korte termijn hebben we wel een interim-bestuur", aldus Slingerland. Drie personen, waarvan één van buitenaf die dan ook nog lid moet worden, hebben zich gemeld. Zorgen en haast maakt hij zich niet, want een politieke partij mag maximaal een jaar zonder bestuur zitten. In die tijd moeten tenminste vijf leden gevonden zijn. 

Lippen
Dat Hart voor Hilversum geen nieuwe bestuurders kan vinden roept vragen op. Hoe kan dat gebeuren bij de grootste partij van Hilversum is de vraag die op ieders lippen ligt. Met minder dan vijftig leden, waar gekwalificeerde nieuwe bestuurders uit moeten komen, is de vijver niet heel groot. 

Tomeloze ambitie
Op 23 mei maakte Heijnen bekend dat het HvH-bestuur het werk ging neerleggen. Net zoals diverse partijleden kon het bestuur zich niet vinden in de totstandkoming van de coalitie, waar Hart voor Hilversum samen met D66, VVD en GroenLinks deel van uitmaakt. "Wij zijn van mening dat Hart voor Hilversum is verkwanseld door een paar mensen met een tomeloze ambitie schreef de voorzitter toen.

Huishoudelijk reglement
Inmiddels is een nieuwe algemene ledenvergadering in voorbereiding. Andere zaken die op den duur moeten gebeuren zijn het maken van nieuwe statuten, het opstellen van een huishoudelijk reglement en inschrijving van de nieuwe bestuursleden bij de Kamer van Koophandel. Volgens de fractievoorzitter is daar het oude bestuur nog aangemeld.

Motie Walters/Blok
In tegenstelling tot de laatste algemene ledenvergadering van eind mei verliep het ditmaal een stuk rustiger. Wel kwam er nog een motie aan de orde. Hierin werd geëist dat Karin Walters (inmiddels wethouder) en raadslid Henk Blok - de twee onderhandelaars van Hart tijdens de coalitiebesprekingen - geschorst en moesten worden en uit de partij gezet moesten worden. Een grote meerderheid stemde deze motie weg, zoals daar eind mei ook al geen draagvlak voor was.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>