Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Weg over de hei gewoon geen optie'

Politiek

HILVERSUM - Haal die twee opties uit de Toekomstvisie Media Park 2030 is de oproep van de SP. Om het bedrijventerrein beter bereikbaar te maken, moeten de weg over de hei en een verbindingsweg maken van de Ergooiersstraat tussen het park en het Erfgooiersplein van tafel, aldus de socialisten.

SP-fractievoorzitter Bianca Verweij heeft een déjà vu als het gaat over de weg over de Westerheide. "Op de een of andere manier komt dat plan steeds terug. Ik snap wel dat we moeten kijken naar verkeersoplossingen, maar het is raar dat dit plan steeds weer als optie wordt opgenomen, terwijl het gewoon geen optie is."

Vrijdag presenteerde wethouder Wimar Jaeger de ambitieuze toekomstvisie van het Media Park. Bereikbaarheid en infrastructurele oplossingen zijn daar een onderdeel van. SP, PvdA en CDA vragen om opheldering van wethouder Floris Voorink van Ruimtelijke Ordening. Met de gemeente als coauteur van de visie en Jaeger als presentator van de plannen is de vraag of de aangedragen verkeersoplossingen slechts een vergezicht zijn.

Uit de krant