Beeld uit de gepresenteerde visie over het Media Park.
Beeld uit de gepresenteerde visie over het Media Park. Foto: Plompmozes

'Visie Media Park vooral bedoeld om te inspireren'

Politiek

HILVERSUM - Maar liefst drie politieke partijen - CDA, PvdA en SP - hadden vragen gesteld aan de wethouder over de gedachte van een weg over de hei richting het Media Park. Want hoe serieus zijn die plannen nu eigenlijk? Immers, bij een presentatie twee weken terug gaf Jaeger nog aan dat die weg er niet komt. Maar deze staat toch echt op een kaartje in de 'Hilversum Media Park Urban Vision 2030'.

Al voordat de raadscommissievergadering waarin de vragen besproken werden plaatsvond - zonder Jaeger - kwam de wethouder met een schriftelijke reactie op alle ophef die was ontstaan. Daarbij geeft hij aan om tijdens de beeldvormende sessie over het Media Park hierover met elkaar in gesprek te gaan. Dat laatste vindt diezelfde raadscommissie een prima plan.

In de brief legt Jaeger uit dat de gepresenteerde visie geen gemeentelijke plan is, wel is de gemeente een van de financierders. "Het is een visie van stedenbouwkundig architect UN Studio gebaseerd op tientallen interviews in de sector, omwonenden, huurders Media Park en ja, ook de gemeente."(...) "UN is uitdrukkelijk gevraagd vrij te denken en de input van de gesprekspartners mee te nemen in een ambitieuze transformatie van het Media Park."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant