Tijdens de verkiezingsavond was het nog feest voor HvH, maar dat lijkt al een eeuwigheid geleden.
Tijdens de verkiezingsavond was het nog feest voor HvH, maar dat lijkt al een eeuwigheid geleden. Foto: Bastiaan Miché

Opnieuw lid weg bij Hart voor Hilversum

Politiek

HILVERSUM - De al maanden durende onrust binnen Hart voor Hilversum (HvH), na de verkiezingen de grootste partij in Hilversum, is nog altijd niet voorbij. Commissielid Jeroen Pater legt zijn functie neer en zegt zijn lidmaatschap op. "Door alle 'toestanden' binnen de partij voel ik me er niet meer thuis en ga er niet meer met plezier naar toe."

Pater, nummer 11 op de kandidatenlijst van Hart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar, is na onder meer raadsleden Erik van Ouwerkerk en Jerry Braaksma de zoveelste die de lokale partij de rug toekeert. "Toen ik mij vorig jaar aanmeldde bij Hart voor Hilversum straalde de partij actie, activiteit en openheid uit. Sinds de verkiezingen lijkt de partij (althans, voor de buitenwereld) gesloten en op slot te zijn gezet."

Het samengaan met D66 in een coalitie met ook nog eens zeven wethouders werd ook door Pater bekritiseerd. Maar het grootste probleem binnen de partij is volgens hem dat daar niets over mag worden gezegd. "Bij HvH heerst denk ik de angst dat wanneer je iets zegt waar de coalitie het niet mee eens is, de coalitiepartijen HvH zullen laten vallen. In ieder geval zes mensen in de fractie staan achter het idee dat ik niet mag zeggen wat ik denk, ook al is dit op persoonlijke titel."

Ook onderling gaat het in de partij niet goed, constateert Pater. "Er vormen zich groepjes. Mensen zijn tegen elkaar terwijl we met elkaar een team zouden moeten zijn. Dit is nog steeds verre van het geval. Ik vind dat bepaalde mensen weg zouden moeten. Maar dat vinden die mensen waarschijnlijk ook van mij."

 

Uit de krant