Commandant Gooise brandweer nu ook baas in Flevoland
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Links John van der Zwan.
Links John van der Zwan. (Foto: Bastiaan Miché)

Commandant Gooise brandweer nu ook baas in Flevoland

  Politiek

HILVERSUM Commandant John van der Zwan van de brandweer Gooi en Vechtstreek is vanaf volgende maand voor in ieder geval twee jaar lang ook commandant Brandweer Flevoland. De move is een van de maatregelen om beide korpsen nauwer te laten samenwerken. 

Cees Verdam start vanaf dezelfde datum en voor dezelfde periode als voorzitter van de Veiligheidsdirectie en secretaris van het bestuur Veiligheidsregio Flevoland. Hij doet dit naast zijn functie als directeur Publieke Gezondheid Flevoland.

Voorzitter Franc Weerwind van de Veiligheidsregio Flevoland is blij dat beiden deze functie hebben aanvaard. "We willen als relatief kleine veiligheidsregio's beter voorbereid zijn op de uitdagingen van de toekomst, de slagkracht van met name de brandweerorganisatie verbeteren en toekomstige (hogere) kosten beperken. Een bestuurlijke fusie is daarbij op dit moment niet haalbaar vanwege de Wet veiligheidsregio's, die bepaalt dat een veiligheidsregio niet provinciegrens overschrijdend kan zijn."

Ook burgemeester Pieter Broertjes is als voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek content met deze eerste stap richting verdergaande samenwerking. "Er is gekozen voor een tijdelijke constructie van twee jaar zodat er voldoende tijd is om goed te kijken naar de gewenste eindsituatie. De heer Van der Zwan heeft in de afgelopen jaren veel werk verzet voor de Brandweer Gooi en Vechtstreek. Hij begrijpt wat er nodig is om vooruit te komen. Ik ben ervan overtuigd dat deze benoeming zeer constructief gaat uitpakken."

John van der Zwan zelf meent dat de samenwerking beide korpsen sterker maakt. Het is mijn intentie om de samenwerking verder te verbeteren vanuit de eigen kracht van beide regio's en op gelijkwaardige basis." 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>