Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Stabiliteit lonkt weer voor opkrabbelend Hart voor Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Lang is het onrustig geweest binnen en rondom Hart voor Hilversum. Maar de partij krabbelt weer op, is de conclusie van fractievoorzitter Jan Slingerland. De fractie wordt meer één en nieuwe bestuursleden dienen zich aan, waardoor de stabiliteit terugkeert bij de partij die in maart de meeste stemmen kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Stress of er een nieuw bestuur zou komen heeft Slingerland nooit gehad. Een partij mag een jaar zonder bestuur functioneren en daarnaast zouden nieuwe mensen zich echt wel aandienen. Zo is geschied. Uit de eigen gelederen hebben raadslid Ria de Jong en partijlid Eduard Metz zich aangemeld.

Nelleke Schenkkan wil de voorzittershamer overnemen. Slingerland kreeg een tip over Schenkkan en haar kwaliteiten. "Bij mij thuis hebben we gesproken. Het klikt. Ze heeft veel politieke ervaring en dat vind ik belangrijk. Ze kan daardoor ook goed inschatten wat mensen meemaken die vol in de wind staan", stelt hij.

Schenkkan woont in Bussum, maar ze kent Hilversum goed. Bij HilverZorg is zij werkzaam als wijkverpleegkundige. Zij is een van de motoren die weer schwung probeert te krijgen in het Riebeeckkwartier. Politiek is zij door de wol geverfd. In 1998 rolde zij de politiek in. Ze reanimeerde Algemeen Belang, de lokale Ankeveense partij. Vervolgens belandde zij bij GroenLinks en van 2006 tot 2010 was zij wethouder in Wijdemeren.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant