Wimar Jaeger geen voorzitter landelijk D66-bestuur
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wimar Jaeger.
Wimar Jaeger. (Foto: Bastiaan Miché)

Wimar Jaeger geen voorzitter landelijk D66-bestuur

  Politiek

HILVERSUM - Het voorzitterschap van het landelijk bestuur van D66 gaat aan de neus van Wimar Jaeger voorbij. Anne-Marie Spierings, gedeputeerde in Brabant, kreeg veel meer stemmen dan de Hilversumse wethouder.

"Ik had goede hoop dat ik zou winnen", geeft Jaeger aan. "Dit is wel even een teleurstelling, maar dit is wat democratie inhoudt. De leden hebben gesproken, ook al had ik net graag anders gezien", reageert hij. 

Er waren twee stemronden nodig. In eerste instantie waren er drie kandidaten. Henk Beerten viel af, waarna de strijd ging tussen Jaeger en Spierings. De Brabantse kreeg in die tweede ronde 63 procent van de stemmen. Zij krijgt zaterdag tijdens het partijcongres in Den Haag daarom de voorzittershamer uit handen van Letty Demmers; de aftredend voorzitter.

In de afgelopen weken is Jaeger door het hele land getoerd om campagne te voeren. Met de slogan Winnen met Wimar probeerde hij zoveel mogelijk steun te vergaren bij de D66-leden om voorzitter te kunnen worden, een vrijwilligersfunctie die hij zou kunnen combineren met het wethouderschap. "Ik heb bewust gekozen om kandidaat te stellen voor het voorzitterschap. De partij is toe aan vernieuwingen. Daar sta ik voor en daar heb ik campagne op gevoerd."

Zaterdag gaat Jaeger gewoon naar het congres. Voorzitter wordt hij niet, maar dat houdt niet in dat zijn ideeën verloren gaan. "Ik heb een agenda en ik ben ervan overtuigd dat ik die moet doorvoeren", blijft hij strijdvaardig.

Tijdens het congres dient hij een motie met zijn vernieuwingsplannen in. Hij zegt een grote kans van slagen te hebben dat de vernieuwingsvoorstellen steun krijgen van de leden. "Ik heb de indruk dat dat wel goed gaat lukken. Het slaat wel aan, dat heb ik tijdens het campagne voeren geproefd."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>