Eind 2017 was er een informatiebijeenkomst op de Anton Philipsweg over een mogelijke jongerenontmoetingsplek.
Eind 2017 was er een informatiebijeenkomst op de Anton Philipsweg over een mogelijke jongerenontmoetingsplek. Foto: Bastiaan Miché
video

Broertjes: 'Oneindige zoektocht naar jongerenhangplek'

Politiek

HILVERSUM - Het vinden van een hangplek voor jongeren wil nog niet echt vlotten. Het is een wens van burgemeester Pieter Broertjes, die hij in 2018 hoopte in te willigen. Maar een locatie, die kan rekenen op steun van omwonenden, is nog altijd niet gevonden.

Dat zegt de burgemeester in 'Het Gesprek Met'; het programma van De Gooi en Eembode in samenwerking met GooiTV.  "Het is een zoektocht die geen einde kent. Het blijft een not in my backyard-verhaal. Dat is lastig, wel wat dug-outs geplaatst rond de sportvelden bij Anna’s Hoeve. Dus we doen wel wat maar nog niet helemaal zo als ik het zou willen."

Eind vorig jaar was er sprake van een hangplek op de Anton Philipsweg tegenover het Philipsterrein. Dat stuitte op veel verzet en nu is ook deze locatie van de baan. Een officiële hangplek is een van de antwoorden voor het probleem van de jeugdoverlast meent de burgemeester. 

"Dat vereist ook wel dat mensen beseffen dat zo’n hangplek beter is dan dat je ze maar los laat lopen. Dat ze maar overal en nergens kattenkwaad uithalen. Als je ze groepeert en zegt daar kan je nu gefaciliteerd je drankje drinken of wat voor feest ze daar dan ook vieren, dan heb je er meer controle op dan dat je het laat gebeuren tot in het oneindige", vult Broertjes aan. 

Verder in 'Het Gesprek Met' praat Broertjes over het nieuwe Integrale Veiligheidsplan, de miljoenen die Hilversum tekort komt in de begroting en het hoe en waarom van de roetveegpiet bij de Sinterklaasintocht. Zie het filmpje:

Uit de krant