HvH: 'Pelsink was zeer gedegen kandidaat'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Jan Slingerland, fractievoorzitter Hart voor Hilversum.
Jan Slingerland, fractievoorzitter Hart voor Hilversum. (Foto: Bastiaan Miché)

HvH: 'Pelsink was zeer gedegen kandidaat'

  Politiek

HILVERSUM - Politiek is een vak. Dat is wel duidelijk geworden. Daarmee vindt Jan Slingerland, fractievoorzitter Hart voor Hilversum, dat zijn partij tijdens de coalitieonderhandelingen met een verkeerde kandidaat op de proppen gekomen. Angelika Pelsink kwam als zeer gedegen uit de selectie.

Dat zegt Slingerland in een reactie op het vertrek van de HvH-wethouder. Vrijdag kwam het bericht naar buiten dat Pelsink haar functie als wethouder van Buurten en Wijken, Welzijn en Zorg en project Monnikenberg neerlegt. 

"Ik heb nauw contact met haar. Angelika is heel evenwichtig. Ze ziet het wethouderschap als een kans die ze heeft gehad. Ze ziet nu ook dat is tekortgeschoten. Haar leercurve als nieuwkomer in de politiek is niet steil genoeg geweest. Als je op een rijdende trein springt die 100 kilometer per uur gaat wordt er van je verwacht dat je snel in de voorste wagon terechtkomt", aldus Slingerland.

De keuze van Hart om Pelsink aan te wijzen als wethouder in plaats van Jerry Braaksma, die zich ook had gemeld als kandidaat net zoals Michiel Eerenberg, was opvallend en leidde tot de nodige commotie binnen de partij. De portefeuille paste beter bij de vrouw die uit het zakenleven kwam, was de uitleg. 

Met terugwerkende kracht vindt Slingerland niet dat er een verkeerde keuze is gemaakt. Pelsink is door de selectiecommissie goed genoeg gevonden. De kwaliteiten heeft zij ook meent de fractievoorzitter, alleen kwam dat er tijdens de plenaire zittingen niet uit. Tijdens commissie- en raadsvergaderingen kon de wethouder zich niet goed staande houden. 

"In klein gezelschap kan zij zich goed verwoorden. Dan ventileert ze haar mening vlot en blijkt ze goed in de dossiers te zitten maar in de vergaderingen kwam het er niet uit", aldus Slingerland.

Het vertrek heeft Slingerland en de zijnen overvallen. Een plan B ligt daarom niet op de plank. Zondag is het college bijeen gekomen om de portefeuille van Pelsink te verdelen. Hart voor Hilversum blijft in de coalitie en kijkt nu hoe zij met de ontstane situatie omgaat. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>