Hilversum verder met zes wethouders
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
En toen waren er nog maar zes...
En toen waren er nog maar zes... (Foto: Bastiaan Miché)

Hilversum verder met zes wethouders

  Politiek

HILVERSUM - De anderhalve week terug opgestapte wethouder Angelika Pelsink wordt niet vervangen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag wordt besloten. Dat betekent dat Hart voor Hilversum, de grootste partij in de gemeenteraad, samen met GroenLinks de kleinste partij (allebei 1 fte) is in het college. 

Pelsink trok begin deze maand haar conclusies na een opeenstapeling van missers in de gemeenteraad. Vorige maakten B&W een tijdelijke verdeling en werd nog aangegeven dat Pelsink zou worden vervangen. Maar een week later is alles anders. Coalitiepartijen Hart voor Hilversum (HvH), D66, VVD en GroenLinks hebben besloten de portefeuille onderling te verdelen en de vrijgekomen wethouderspost niet op te vullen.

De belangrijkste wijziging is dat de portefeuille Zorg en Welzijn wordt gesplitst in de portefeuille Welzijn en Zorg en de portefeuille Bescherming en Opvang. Wethouder Karin Walters (HvH) neemt de Welzijn en Zorg onder haar hoede en collega Floris Voorink (VVD) de Bescherming en Opvang. "Door de splitsing van Zorg & Welzijn in twee portefeuilles is het werk beter te behappen", meent Walters. "Dat is de reden voor de splitsing."

De splitsing is, aldus Walters, zo gemaakt dat de transformatie van Zorg naar Welzijn bij één wethouder blijft. "Het gaat er hier om de zorg zoveel mogelijk dichtbij mensen te organiseren, voor een deel via Welzijn. De portefeuille Bescherming en Opvang gaat over complexe zorg: zorg in instellingen, de crisisdienst Veilig Thuis en de ondersteuning vanuit het Zorg en Veiligheidshuis. Dit deel van Zorg maakt geen onderdeel uit van de transformatie naar de wijken. Het is belangrijke zorg in vaak precaire situaties. Daar wil dit college voldoende aandacht aan geven." 

De portefeuille Buurten en Wijken wordt overgenomen door wethouder Arno Scheepers. De portefeuille Vergunning en Handhaving verschuift van wethouder Karin Walters naar Voorink. Het project Monnikenberg wordt overgenomen door wethouder Annette Wolthers.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>