Angelika Pelsink is door haar partij benaderd om zitting te nemen in het bestuur.
Angelika Pelsink is door haar partij benaderd om zitting te nemen in het bestuur. Foto: Bastiaan Miché

'Alle aspecten gingen goed op dat ene aspect met de gemeenteraad na'

Politiek

HILVERSUM - Ze zegt zelf dat er de afgelopen maanden 'vele zaadjes zijn geplant' en 'stappen zijn gezet' in het Hilversumse welzijnsland. Toch stapte Angelika Pelsink twee weken terug op als wethouder. Al na 149 dagen. "Ik had niet genoeg politieke routine en heb deze er niet voldoende in kunnen krijgen."

Vrijdag 2 november meldde haar partij Hart voor Hilversum dat de 60-jarige Pelsink, na Karin Walters de tweede wethouder namens de lokale partij, per direct aftrad. In het weekend dat volgde reageerde zo'n beetje heel politiek Hilversum op haar besluit. Pelsink bleef stil. Net zoals ze dat deed - althans, dat was het verwijt - tijdens het politieke debat.

In eerste instantie heeft ze ook niet zo'n trek om te reageren, aldus Pelsink. De fractie kan het best verwoorden waarom zijzelf dit besluit heeft genomen. Enkele dagen later stemt ze alsnog toe met een gesprek met deze krant. Ze voelde zich overvallen, geeft Pelsink als reden waarom ze niet wilde reageren. Nu is ze opgetogen. Het is klaar. Ze heeft het een plek gegeven en wil verder. Aan de slag. Zeker niet zielig gevonden worden. Ze heeft ook alweer een aanbod gekregen van een jobhunter, zegt ze. Bovendien is ze al benaderd om zitting te nemen in het bestuur van Hart voor Hilversum.

En hoewel de reis met die 'rijdende sneltrein waar je op springt' maar zes maanden duurde, is het wethouderschap haar prima bevallen, wil ze meteen aangeven. "Er zijn een heleboel aspecten aan het wethouderschap en die zijn allemaal even leuk. En het contact met iedereen - de collega-wethouders, ambtenaren en de mensen in het veld - was heel plezierig. Alleen die raad..."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant