Hart voor Hilversum zet Henk Blok uit de partij
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Henk Blok
Henk Blok (Foto: Bastiaan Miché)

Hart voor Hilversum zet Henk Blok uit de partij

  Politiek

HILVERSUM - Henk Blok is niet langer lid van Hart voor Hilversum. Dat is het besluit dat de leden vanavond hebben genomen tijdens de algemene ledenvergadering in wijkcentrum De Geus.

qua gedrag is de emmer overgelopen bij veel leden. Volgens het oud-bestuur en diverse partijleden heeft Blok zich onwenselijk gedragen. In de aangenomen motie is sprake van het uitoefenen van ontoelaatbare druk. Zo zou hij koste wat kost deze bijeenkomst hebben willen voorkomen. "Hij probeerde het vijf minuten voor de vergadering nog", aldus een van de leden. 

Van de 34 nog aanwezige leden stemden 27 voor de motie om Blok te reden, zes waren tegen en er was één onthouding. Het royement gaat per direct in.

Blok zelf was toen al niet meer aanwezig. Samen met onder meer wethouder Karin Walters en oud-wethouder Angelika Pelsink stapte hij op toen de meerderheid van de leden had ingestemd dat de pers aanwezig mocht zijn bij deze besloten vergadering. 

Wat Blok nu gaat doen, is niet bekend. Gaat hij verder als eenmansfractie, vecht hij het besluit aan of geeft hij de zetel terug aan Hart voor Hilversum?

Walters blijft (vooralsnog) wel lid van de partij. Eenzelfde motie tegen de huidig wethouder werd ingediend, maar uiteindelijk aangehouden. Haar royeren zou een einde betekenen aan het eerste avontuur van Hart in de coalitie. Daarnaast was het argument dat nu Blok weg is uit de partij het 'machtsblok Walters-Blok' er ook niet meer is.

Dat is al de derde wijziging in de fractie van Hart voor Hilversum na de gemeenteraadsverkiezingen dat toen acht zetels pakte. Erik van Ouwerkerk gaf in april zijn raadszetel op en Jerry Braaksma stopte in september. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>