Freek Ossel zal binnenkort stoppen als burgemeester van Wijdemeren.
Freek Ossel zal binnenkort stoppen als burgemeester van Wijdemeren. Foto: Annemieke van Waterschoot

Inwoners denken mee over nieuwe burgemeester Wijdemeren

Politiek

WIJDEMEREN - Over welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester van Wijdemeren? Op die vraag mogen de inwoners van de plassengemeente de komende weken online een antwoord geven.

Nu de fusies tussen de verschillende gemeenten in 't Gooi (Arhi-procedure) niet doorgaan, waaronder die van Wijdemeren en Hilversum, vervalt het waarnemerschap van de huidige burgemeester Freek Ossel. En dus moet Wijdemeren op zoek naar een opvolger. 

Inwoners kunnen daarom tot maandag 18 februari HIER uit tien opties maximaal drie eigenschappen aangeven waarover de burgemeester zeker moet beschikken. Moet hij of zij jong en verfrissend zijn of juist meer ervaren? Is het belangrijk dat hij of zij zichtbaar is en hoe belangrijk is het dat de nieuwe burgemeester over een goed lokaal/regionaal netwerk beschikt? De uitkomsten van de enquête worden opgenomen in de profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Op donderdag 14 maart komt Commissaris van de Koning Arthur van Dijk naar Wijdemeren voor een extra buitengewone raadsvergadering om de profielschets vast te stellen. De vacature staat open van 27 maart tot 17 april 2019.

Uit de krant