Olaf Streutker en Dennis Heijnen (rechts)
Olaf Streutker en Dennis Heijnen (rechts) Foto: CDA

'Veiligheid en doorstroming N201 groot probleem'

Politiek

HILVERSUM - De discussie over wel of niet verbreden van de Vreelandseweg (N201) en een weg over de hei is voor het CDA in Hilversum en Wijdemeren aanleiding voor - ook in de aanloop richting Provinciale verkiezingen - een openbare discussieavond in Ottenhome. Lijsttrekker Dennis Heijnen van CDA Noord-Holland is één van de aanwezigen. 

Het mogelijk verbreden van de provinciale weg tussen de A2 en A27 leidt tot veel ophef in Hilversum en Wijdemeren. Inmiddels heeft Gedeputeerde Staten van Utrecht over het Utrechtse gedeelte besloten dat verbreding geen optie is. Nu is het wachten op Noord-Holland. Reden voor CDA-fractievoorzitters Olaf Streutker (Hilversum) en Jan Verbruggen (Wijdemeren) om hun provinciale lijsttrekker Dennis Heijnen te vragen naar het N201-standpunt van zijn partij.

Tijdens de bijeenkomst is ook een verkeersdeskundige aanwezig. "De veiligheid en doorstroming van de N201 in Wijdemeren en Hilversum is inderdaad een probleem en het is goed dat de afdelingen Hilversum en Wijdemeren hier aandacht voor vragen", aldus Heijnen. "Ik wil deze avond samen zoeken naar oplossingen, zoals rotondes of rijbaanscheiding."

De bijeenkomst is woensdag 20 februari vanaf 20.00 uur in Ottenhome aan de Zuwe 20 in Kortenhoef.

Uit de krant