[Foto's] Ruim honderd gele hesjes demonstreren in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's Bastiaan Miché
Foto's

Ruim honderd gele hesjes demonstreren in Hilversum

  Politiek

HILVERSUM - Ophef in het centrum van Hilversum zaterdagmiddag. Pakweg honderd demonstranten in gele hesjes zijn naar de mediastad gekomen voor een betoging tegen de mainstream media in het algemeen en de NOS - 'scriptschrijvers in dienst van de regering, zoals een betoger verwoordt - in het bijzonder.

Gewapend met spandoeken en megafoons trekken de betogers vanaf het Stationsplein rond 12.20 uur via de Leeuwenstraat, Kerkstraat, C&A-plein, Schoutenstraat, 's-Gravelandseweg, Oude Enghweg, Melkpad, markt, Koninginneweg en Naarderstraat richting het Media Park. Behalve kreten richting de NOS moet ook minister-president Mark Rutte het ontgelden. 

Bij het NOS-gebouw, waar volgens de gele hesjes, 'fake news' wordt gemaakt, worden zij opgewacht door NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff en plaatsvervangend hoofdredacteur Giselle van Cann.

De betoging verloopt verder zonder incidenten. Dat is ook precies wat de demonstranten willen laten zien. Zij voelen zich vaak neergezet - door die mainsteam media en de 'leugenpers' van de NOS voorop - als extreem links of rechts of gewelddadig. "Maar wij zijn juist heel beschaafde mensen", klinkt het regelmatig. 

Gelauff benadrukt dat het laatste wat de NOS wil is dat het nieuws dat wordt uitgezonden niet klopt. Echter, zegt hij, de NOS staat los van de politiek. "Als redactie hebben we geen mening."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>