Visualistie Leeuwenstraat
Visualistie Leeuwenstraat Foto: Gemeente Hilversum

Nader onderzoek naar plan Stationsgebied

Politiek

HILVERSUM - Hoewel wethouder Arno Scheepers ondanks alle kritiek nog altijd enthousiast is over 'De Zeven Straatjes', komt dit toekomstplan voor het Hilversumse Stationsgebied op z'n vroegst pas in april in de gemeenteraad. Dat zei de wethouder donderdagavond tijdens een lange en drukbezochte discussie in de raadscommissie Ruimetelijke Ordening en Wonen.

Het was de bedoeling dat de commissie donderdagavond het voorstel zou bespreken en de gemeenteraad eind deze maand groen licht zou geven voor het voorstel. Het liep echter anders. 

Vooraf was er anderhalf uur gereserveerd voor de discussie, maar al snel was duidelijk dat de discussie toch wel iets langer zou duren. Maar liefst elf insprekers - vooral uit Hilversum-Oost waar de meest kritiek vandaan komt - hadden zich aangemeld. Naar aanleiding van hun opmerkingen en ook vanwege de kritische geluiden vanuit de politiek, besloot de wethouder nog een en ander te onderzoeken en enkele aanpassingen binnen het plan in april aan de commissie te presenteren. 

Uit de krant