'Het is één groot geheel en dat mis ik steeds in de plannetjes'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouder Scheepers (links) in gesprek met enkele aanwezigen tijdens het eerste buurtgesprek in De Geus.
Wethouder Scheepers (links) in gesprek met enkele aanwezigen tijdens het eerste buurtgesprek in De Geus. (Foto: Bastiaan Miché)

'Het is één groot geheel en dat mis ik steeds in de plannetjes'

  Politiek

HILVERSUM - De eerste drie van vier buurtgesprekken over de kleine spoorbomen zitten erop. Grote vraag: is er een oplossing voor de verkeersproblemen rond deze overgang? En hoe dan?

Heel veel ongevallen zijn er niet eens rondom de kleine spoorbomen. De (meeste) automobilisten, fietsers en voetgangers die de overgang passeren beseffen heel goed dat ze hier even niet op hun telefoon kunnen kijken, maar moeten opletten. "Maar we willen de put niet dempen als het kalf verdronken is", aldus wethouder Arno Scheepers tijdens het eerste buurtgesprek in Wijkcentrum de Geus.

Daarmee geeft de wethouder tijdens het eerste van vier buurtgesprekken in Wijkcentrum de Geus aan dat er echt iets moet gebeuren op de volgens velen gevaarlijke kruising. Het auto-, trein- en fietsverkeer neemt alleen maar toe, is de verwachting. Daardoor zijn de spoorbomen in de toekomst nog vaker dan nu - soms wel een half uur per heel uur - dicht.

Maar wat is dé oplossing voor het probleem? De aangedragen voorkeursvarianten KL26 en KL28 - het college van burgemeester en wethouders kiest voor die eerste - stuiten op veel verzet, met name in Hilversum-Oost. "De zorgen die ik vanuit Hilversum-Oost hoor gaan vooral over de gevolgen van de keuze die we hebben gemaakt om variant KL26 verder te onderzoeken", schrijft Scheepers in een uitnodigingsbrief aan bewoners voor die buurtgesprekken.

"Nu onderzoeken we welke gevolgen KL26 heeft voor de verkeersveiligheid en de doorstroming in de aangrenzende wijken in Hilversum Oost. Variant KL28 is niet definitief uit beeld. Wanneer blijkt dat KL26 niet uitvoerbaar is, gaan we KL28 verder onderzoeken."

De eerste bijeenkomst in De Geus dinsdagavond trekt zo'n twintig belangstellenden. Ook voor de twee bijeenkomsten van woensdag hebben zich per keer zo'n twintig mensen aangemeld, vertelt een ambtenaar. Een vierde gesprek is komende dinsdag nog van 17.00 tot 18.30 uur. Mensen kunnen zich daar nog voor aanmelden, aldus Scheepers.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>