Belastingtaken Wijdemeren voortaan vanuit Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouders Walters en Klink.
Wethouders Walters en Klink. (Foto: Gemeente Hilversum)

Belastingtaken Wijdemeren voortaan vanuit Hilversum

  Politiek

HILVERSUM - Fusie of geen fusie: de Wijdemeerse belastingtaken worden voortaan binnen een zogenoemd gastheerschap uitgevoerd vanuit gemeente Hilversum. Dinsdag ondertekenden wethouders Karin Walters (Hilversum) en Jan Klink (Wijdemeren) hiervoor een dienstverleningsovereenkomst.

"Wij zijn positief over deze uitbreiding van onze samenwerking", aldus Klink. "Sinds begin dit jaar wordt onze financiële administratie al vanuit Hilversum uitgevoerd. De uitvoering van de belastingtaken komt hier nu bij. Door op deze manier samen te werken, kunnen we inwoners goede kwaliteit dienstverlening blijven leveren en verminderen we de risico's in onze bedrijfsvoering." 

Wethouder Karin Walters wil graag de ambtenaren complimenteren; "Zij doen het werk en hebben in een korte tijd een flinke klus geklaard. De eerste lichting collega's uit Wijdemeren hebben hun plek en draai gevonden in ons mooie raadhuis. De volgende lichting wordt ook weer van harte welkom geheten en ingewerkt door de collega's uit Hilversum."

Vanwege de opheffing van de uitvoeringsorganisatie Belastingen SWW (de belastingsamenwerking met de gemeenten Stichtse Vecht en Weesp) is gekeken of Hilversum deze belastingtaak voor Wijdemeren kan uitvoeren per 1 januari 2020. Vooruitlopend hierop werken de 'Wijdemeerse' belastingmedewerkers al sinds 1 april vanuit Hilversum.

Tot het einde van dit jaar is dit nog onder de verantwoordelijkheid van Belastingen SWW. Het heffen van belastingen in Hilversum is verweven met de taken op het gebied van Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG)/ Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Het is daarom volgens beide gemeenten een logische stap ook deze taken binnenkort in een gastheerschap te beleggen.

Sinds 2018 verkennen Hilversum en Wijdemeren de samenwerkingsmogelijkheden. Insteek is efficiency, verminderen van kwetsbaarheid en het verhogen van de kwaliteit. Het eerste resultaat daarvan was het gastheerschap voor de financiële administratie. Sinds 1 januari 2019 wordt de financiële administratie dan ook uitgevoerd vanuit de gemeente Hilversum met een nieuwe financiële applicatie die onderhouden wordt door de gemeente Hilversum in hun ICTomgeving. De Wijdemeerse medewerkers zijn in dienst van de gemeente Wijdemeren maar hebben een standplaats in Hilversum. Dat geldt ook voor de Wijdemeerse belastingmedewerkers.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>