[video] Broertjes: 'Toch weer straatnaamcommissie in het leven roepen'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché
video

Broertjes: 'Toch weer straatnaamcommissie in het leven roepen'

  Politiek

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes oppert dat het een goed idee is weer een straatnaamcommissie in het leven te roepen. Hoewel Hilversum in de toekomst niet heel veel nieuwe straatnamen erbij krijgt, is het signaal vanuit de politiek, dat er beter moet worden nagedacht wie een straat naar zich vernoemd krijgt, duidelijk hoorbaar. 

Dat zegt hij deze week in 'Het Gesprek Met', het programma van deze krant in samenwerking met GooiTV. Broertjes reageert op het voorstel van GroenLinks dat meer straten naar vrouwen vernoemd wil hebben in plaats van naar blanke mannen.

Chagrijnige man
"Ik snap het sentiment en zeker in deze tijd waar de witte oudere chagrijnige man, waar ik er één van ben, die hebben het zwaar", aldus de burgemeester. "Daar moet iets tegenover worden gesteld en dat is de vrolijke, opgeruimde, jonge vrouw."

Actueel
Hij vervolgt: "Als het zo zich voordoet dan gaan we daar naar kijken. Er komt misschien toch wel weer een straatnaamcommissie, want we hebben over de Burgemeester Bootlaan toch ook te veel ruzie gemaakt dan nodig was dus we gaan er eens naar kijken of we dat in een andere procedure kunnen gieten. Verder is het eigenlijk niet zo actueel want we hebben in Hilversum niet zoveel nieuwe straatnamen nodig."

Brandweer
Zie hieronder het hele gesprek met de burgemeester die onder andere de loftrompet steekt over het optreden van de brandweer maandag. Het korps kwam in actie bij de grote heidebrand en haalde twee inzittenden uit een vliegtuig dat in een boom was beland.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>