Burgemeester toetst verhaal dubbelrol van wethouder Jaeger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Wimar Jaeger bij de opening van de Media Mile.
Burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Wimar Jaeger bij de opening van de Media Mile. (Foto: Bastiaan Miché)

Burgemeester toetst verhaal dubbelrol van wethouder Jaeger

  Politiek

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes gaat het verhaal toetsen over de vermeende dubbelrol van wethouder Wimar Jaeger en het niet vermelden van een nevenfunctie. De aanleiding hiervoor is het artikel van donderdag in De Gooi en Eembode.

Uit onderzoek van deze krant blijkt dat Jaeger 25 maanden lang niet vermeld heeft secretaris te zijn van de Dutch Media Foundation; een stichting die in 2017 en 2018 de Dutch Media Week, de Open Studio Dagen en in 2017 Dudok in Concert organiseerde. Sinds woensdagochtend, nadat er contact is geweest tussen Jaeger en de krant, is deze bijbaan ineens wel bij de rest van zijn nevenfuncties gezet.

Sinds maart 2017 bekleedt Jaeger de functie bij deze stichting. In die twee jaar is er gemeenschapsgeld gegaan naar onderdelen van de Dutch Media Week en ook het vijverconcert. Zelf erkent hij dat er 'grof gemeenschapsgeld' naartoe is gegaan. Juist daarom wilde hij als portefeuillehouder 'optimaal verbonden zijn'. 

De vraag is of de wethouder Evenementen, Media, Cultuur en in de vorige collegeperiode ook Financiën integer heeft gehandeld en of dit geen belangenverstrengeling is. Daar komt bij dat hij als lid van de Raad van Advies bij Stadsfonds Hilversum advies heeft mogen geven over het wel/niet verstrekken van financiële bijdragen aan evenementen die de Dutch Media Foundation heeft georganiseerd.

Zodra er meer duidelijkheid is hoe de vork in de steel zit, komt de gemeente met informatie naar buiten. Tot die tijd komen er vanuit het raadhuis geen inhoudelijke mededelingen over deze kwestie. 

De politieke partijen leggen voorlopig ook geen verklaringen hierover af. Ze hebben kennis genomen van het artikel en wachten af met welke bevindingen Broertjes terugkeert. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>