Foto: Bastiaan Miché

Europarlementariër bezoekt Comenius College

  Politiek

HILVERSUM - Hoog bezoek in het Comenius College afgelopen week. Europarlementariër Sophie in 't Veld (D66) was naar de Hilversumse school gekomen om de Europaweek af te sluiten met een gastcollege over het belang van de Europese verkiezingen op 23 mei van dit jaar.

Als zogenaamde Ambassador School van het Europees Parlement heeft de school in 3- vmbo en 4-, 5- en 6-vwo de hele week met de vakken geschiedenis, economie,
maatschappijleer, maatschappijwetenschappen en moderne vreemde talen extra aandacht besteed aan de Europese Unie. Daarnaast waren er gastlessen door medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken over bijvoorbeeld de vluchtelingenproblematiek en de Brexit.

De Europaweek eindigde met het gastcollege van In 't Veld. Haar college begon en eindigde door de leerlingen Margot Smeets en Gijs Dingemans uit 6-VWO. Zij schreven het profielwerkstuk Jongeren en Europa waarin zij onderzoek deden naar de betrokkenheid van jongeren bij de Europese Unie.

Als deelnemer aan het EPAS-programma besteedt het Comenius College structureel aandacht aan Europa. Voornaamste doel van het programma is om de politieke vaardigheden van leerlingen te stimuleren en ze te leren hoe de Europese democratie werkt en op die manier hun vaardigheden met betrekking tot Europees burgerschap verder te ontwikkelen.

Docente maatschappijwetenschappen Erna van Zwol: "Onze leerlingen zij de toekomstige stemmers. Juist zij kunnen richting geven aan de toekomst van Europa. Om te begrijpen hoe we van dag de dag bestuurd worden, is elementaire kennis over Europa hard nodig, net zoals over de Nederlandse Tweede Kamer en Ministerraad. We zijn blij dat Sophie in 't Veld daar een steentje aan komt bijdragen".
 

Meer berichten